A Road Trip around Iceland 9D8N: Budget and Itinerary

A Road Trip around Iceland 9D8N: Budget and Itinerary

A post long overdue!! I usually write at least a week after I traveled somewhere. But due to so many excuses, this post has been delayed for months! Before I start to share our itinerary during our late-summer trip to Iceland. It’s better to check THIS website to make your own itinerary. I found that this [...]

5 tipe penumpang pesawat yang ada di Indonesia, kamu tipe yang mana?

5 tipe penumpang pesawat yang ada di Indonesia, kamu tipe yang mana?

Buat kamu yang suka berpergian dengan menggunakan pesawat terbang, coba amati sekitarmu saat berada di ruang tunggu atau waiting room. Sembari menunggu masuk ke dalam pesawat atau mungkin menunggu delay, daripada sewot, coba deh mulai perhatikan di sekitarmu. Apa yang kamu lihat? Dari perjalanan dan pengamatan saya selama saya berada di ruang tunggu bandara, saya [...]

Jangan [sok] mendorong orang untuk Travelling

Jangan [sok] mendorong orang untuk Travelling

Lama ga update blog,  judul tulisan gue minta banget di omelin banyak orang, hehe. Lagi-lagi tulisan ini gue buat untuk dibaca santai, bukan untuk diperdebatkan, karena ini cuma opini gue. Kalau lo punya opini yang lain, ya silahkan, gue ga melarang kok. Alasan gue menulis ini simple, tulisan tentang “kenapa lo harus travelling” udah banyak. [...]

Travel to Morocco: 10 Travel Scams and Ways to Avoid them

Travel to Morocco: 10 Travel Scams and Ways to Avoid them

Travel to Morocco is different from travel to Europe. Morocco is unique! It is unique because you can find lots of traditional markets where you MUST bargain the price. It is unique because almost everything is not well-organized like in Europe. If you like to experience some adventures and see different cultures travel to Morocco [...]

Discover Cinque Terre, Italy: Where to go and How to get there

Discover Cinque Terre, Italy: Where to go and How to get there

Cinque Terre in english means The Five Lands. It is a region which consists of 5 beautiful villages. They are Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, and Riomaggiore. This region is located in northern part of Italy. We went to Cinque Terre in early November, it was already autumn yet the weather was still nice. The sun [...]

Delft in One Day: 6 Things to do in Delft, Netherlands

Delft in One Day: 6 Things to do in Delft, Netherlands

I know, I know, some people won’t think to visit Delft if you are in the Netherlands. Most people will go to Amsterdam, looking at the canals, rent a boat, and go to red light districts. Some others will go to The Hague for Madurodam, Scheveningen and the Parliament. But Delft, a small city between [...]